12

De regenboogprins is 12 jaar geworden. En dat merken we. Vakkundig wordt regelmatig overlegd over allerlei zaken die belangrijk zijn zoals bedtijd, computertijd en de hoeveelheid lekkere dingen je mag op een dag.

Waar we vorig jaar vooral met hem probeerden te bouwen aan een goede band met klas- en clubgenoten, merken we nu dat hij zich bewust begint te worden van groepsdynamische processen en daar ook tactisch en strategisch in participeert.

Gisteren ging hij met zijn funclub naar het museum voor ‘Speelklok en pierement’, een museum dat hij heel erg leuk vindt. Toen we nog thuis waren dacht hij echter dat hij daar waarschijnlijk de enige in zou zijn. Hij verwachtte dat de rest er niets aan zou vinden. Op de club aangekomen vertelde ik de leiding dat hij het museum al kende. Ze reageerde enthousiast; ‘ oh, dan kan jij het misschien aan de groep uitleggen’.

‘Ja!’ Reageerde hij eerst, ook enthousiast. Toen kwam er plotseling een denkrimpel in zijn voorhoofd. ‘Nee, toch beter van niet’ .

Dit jaar ga ik met een expositie op pad. Een expositie van foto’s van vijf jaar leven met de regenboogprins (zie agenda: http://www.broedgebied.nl/events/bijzonder-gewoon/). Met toestemming van de prins uiteraard.  Ik weet niet zeker of ik zoiets volgend jaar nog een keer kan doen. De prins zal er zeker over nadenken in hoeverre zoiets kan beïnvloeden welke plek hij heeft in de ‘kudde’.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.