40 dagen: David Steindl Rast – LEEF!

‘ It’s no sin to be glad you’re alive!’

Deze zin staat op een mok vol springende kikkers die ik ooit bij een afscheid kreeg van een jong theaterteam dat ‘het merg uit het leven zoog’. Ik drink er nog regelmatig koffie uit en altijd denk ik even na over de zin die ik op dat moment eveneens tot me neem. Hoe vaak ben ik eigenlijk bewust en vol aan het leven?  Ik kan mezelf heel makkelijk verliezen in doelgerichtheid, loyaliteit en allerlei dingen die ook nog moeten worden bereikt. Volgens brother David Steindl Rast zijn er een paar stappen essentieel om het volle leven te leven.

Stap 1: sta stil

Stap 2: ruik, zie, voel wat zich aankondigt

Stap  3: kom in actie

Hoe simpel kan het zijn. Maar ik ben nogal een moeilijk lerend mens op dat gebied. Zijn levenswijsheid gaat maar al te snel aan mij voorbij. Gelukkig heb ik sinds  een paar jaar een persoonlijke leraar, een regenboogprins die mij leert om stil te staan, te luisteren, te ervaren en vervolgens ergens op in te gaan. Helaas is deze leraar niet uitleenbaar, maar wellicht kan ik iedere lezer het advies geven om 1 kind uit te kiezen die je deze levenshouding weer bij kan brengen. Trek veelvuldig met het kind op. ‘Being fully alive’ Is dan gewaarborgd. Tenminste, als je in staat bent het kind te volgen en niet je eigen ideeen voorop laat staan.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.