40 dagen: portretten van Jezus

816E7C71-7BB5-49BB-9927-2A1C23CA1A8AIn de 4e week van de 40 dagen tijd probeer ik een aantal Jezus-portretten te vinden die iets uitstralen van diversiteit en inclusiviteit. Zelf ben ik met een westers jezusbeeld opgegroeid. Een man met een witte jurk, lang bruin haar en een vriendelijk gezicht met daarin heldere blauwe of bruine ogen. Inmiddels kom ik regelmatig beelden tegen die andere perspectieven op en kanten van Jezus laten zien. Ik begin dus maar met een samengesteld beeld. Daar moeten we het tenslotte mee doen, met interpretaties van dat eeuwenoude verhaal over een Mens, die vele namen is toegekend en die voor mij van grote betekenis is. Interpretaties gerelateerd aan tijd, samenlevingen en culturen. Soms zullen er ook vragen of emoties aan een beeld gekoppeld zijn. Mocht je nog een gaaf beeld weten, laat het me weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.