De dag er tussenin.

Zondag 3 November. Een dag tussen twee feestjes in. Op 2 November opende mijn tentoonstelling ‘bijzonder gewoon’.  Zo’n 50 bezoekers voelden zich geraakt door de foto’s, maar ook door de welgekozen muziek van kleinkunst duo ‘boter-bij-de-vis’ en de columns die ik voorlas. Het was een moment dat we ons realiseerden dat ‘It takes a village to raise a child’ niet zo zeer over organisatie, dan wel over community gaat.  Vandaag rust ik even uit want morgen is opnieuw een bijzondere dag. 
Morgen, maandag 4 November presenteren studenten van de CHE van de minor ‘ART&CREATIVITY ‘ hun eindproducten. Morgen ben ik dus de hele dag aan de slag in Theater Cultura in Ede.

Presentaties zijn vreugdevolle momenten, vooral als ze gaan over iets wat ons hart raakt. Voor mij is de foto presentatie een begin – mijn eerste expositie. Voor de meeste studenten is hun presentatie ook een begin. Een begin waarin ze iets van zichzelf laten zien via verschillende kunstdisciplines. Ieders techniek zal niet volmaakt zijn, niemand is immers professioneel kunstenaar?  Waarom dan toch in het theater en waarom dan toch zo blij dat het gaat gebeuren?  Omdat ik mijn studenten er helemaal voor zag gaan.
Omdat ze vol enthousiasme speelden, experimenteerden, met elkaar meededen en zichzelf durfden laten zien. Gewoon zoals ze zijn, met hun passie, pijn, dromen en overtuigingen. ‘Bagage’ kozen ze als titel ‘over wat ons beweegt’.

Ik vind ze stoer. En als je daar iets van wilt proeven, ben je morgen welkom. Om 19.30 start de voorstelling. Toegang is gratis. Wees wel op tijd. Na aanvang gaat de deur dicht.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.