De magie van de Vrijstaat. Pop up!

B3410801-9810-4946-B823-CA5377CCFEB8  Al lange tijd wilde ik er eens naartoe. De kunstwerkplaats voor kinderen ‘De Vrijstaat’ in Utrecht. Gisteren was het zo ver. Samen met de regenboogprins en zijn zusje togen wij naar deze plek. En we werden niet teleurgesteld. Na het bewonderen van de slapende poppenmaker en alle materialen waarvan hij zijn poppen maakt, mocht iedereen zijn eigen wiebelworm maken. Met lijmpistool, kriebeldoek, pingpongballen en allerlei klein materiaal toverden we in mum van tijd drie fantastische wiebelwormen tevoorschijn.

Daarna mochten we de droomzolder nog bekijken. De zolder werd bewoond door piraten, nachmerrie-wezens, een reusachtige inktvis en nog veel meer bijzondere poppen.

De regenboogprins en zijn zusje speelden in de auto terug naar huis, op hun kamer, s avonds voor het slapen en ook de volgende ochtend samen met hun wiebelwormen vele verhalen. Deze tentoonstelling duurt nog een paar weken. Ik zou zeker even gaan en neem een kind mee om je te helpen snel weer in de magische wereld van de poppen te stappen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.