Ik vier het niet.

IMG_0907.JPG

Twee dagen geleden was ik jarig. Ik kan soms lang twijfelen over kleine dingen. Deze zomer was dat over hoe ik mijn verjaardag zou vieren. Tijdens mijn vakantie in Frankrijk besloot ik om er pas twee weken van te voren over na te denken. Twee weken van te voren zat ik in Drenthe en er was nog steeds geen idee. Een week van te voren begon te tijd te dringen, maar ook toen had ik nog geen enkel idee. Het weekend voor mijn verjaardag liep ik smorgens vroeg in het bos en bedacht me dat ik er gewoon geen zin in had. Ik wilde nog een dagje met mijn lief en de regenboogprins doorbrengen zonder me bezig te hoeven houden met anderen.  Een uitstekend idee vond ik zelf.  Ik heb een heerlijke verjaardag gehad. Met een mooie brief per mail, een kaart van mijn oude tante Truus en van de hypotheekverstrekker (die zijn beiden heel trouw, er ligt steevast op 12 augustus een kaartje op mijn mat), een tekening van de regenboogprins, een cadeau in de brievenbus, hele mooie lieve cadeau’s van mijn lief en in de middag omarmde mij de zee, de zon en het strand. Uiteraard kwamen er s’ochtends en savonds toch een paar mensen langs en daar heb ik dan ook volop van genoten. Zo heb ik mijn verjaardag niet gevierd. En het was goed.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.