Ongevraagde boodschappen!

Michael Pederson

Tijdens de 40-dagen- tijd ben ik op zoek naar kunstenaars en creatieve denkers die ongevraagd reageren op onbewuste processen  en onrecht in de samenleving. Afgelopen week zocht ik online naar ‘illegale kunstenaars’ en kwam op het spoor van Michael Pederson, een Australische kunstenaar die reageert op allerlei verborgen emoties, angsten, processen en gedachten van mensen.

Michael Pederson

Michael Pederson

Michael Pederson

Michael Pederson

Op humorvolle wijze maakt hij voorbijgangers bewust van de orde en wanorde in het openbare leven. De stijl van communiceren is helemaal aangepast aan die van de openbare orde. De bordjes op straat zijn er immers vaak om de orde te bewaren, om de bezoeker en voorbijganger bewust te maken van ‘zo zijn onze manieren’. Dit is de bedoeling van dit veld. Hiervoor is deze ruimte. Daar mag je niet komen. Ook kent hij zogenaamde loze plekken betekenis toe. Een gat in een hek, een picknicktafel op een eenzame plek.

Daarnaast accentueert hij ondoordachte en onnadenkende acties. Hij zet waarschuwings pilaartjes om een achteloos weggegooid stuk plastic en een hekje om een op straat gevallen ijsje. De kunstenaar doet me stil staan in de hectiek van het dagelijks leven.  Het heeft iets spiritueels en tegelijk is het licht spottend en grappig. Inspirerend? Kijk zelf op de site van Michael Pederson.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.