Wat is dat toch met honden?

De mensen die mijn blogs lezen en de Instagram volgen weten het allang. Sinds de zomer is de hond Dante bij ons komen wonen. En dat heeft voor vele veranderingen gezorgd. Zo ben ik zo’n 5000 stappen meer gaan lopen per dag (zat gemiddeld op 10.000, maar maak nu echt meters). De Regenboogprins is in rang opgeschoven en beschouwt zich als de grote broer van Dante. Ik zelf ben uitverkozen door de hond als ‘The one and only’ wat een heerlijk gevoel is. En mijn lief moest (weer) hard werken om de liefde van de hond te verwerven, maar is daar nu wel in geslaagd lijkt het.

Contact leggen

Ook heb ik de afgelopen maanden plotseling heel veel nieuwe mensen leren kennen in de wijk. De hondenbezitters groeten elkaar, spreken met elkaar en bespreken hun honden. Nooit geweten dat contact leggen zo makkelijk zou kunnen zijn. Oh ja en wat ik als laatste heb ontdekt is dat onze lieve asielhond uit Spanje waarschijnlijk een rasechte Galgo Espagnol is. Daar kwam ik achter toen ik wat googelde op de term windhonden en plotseling een foto zag van een hond die sprekend op Dante leek. Maakt verder niet uit voor de liefde, maar toch wel leuk om achter te komen.

Besmetting

Wat me ook overkomt is dat ik plotseling alle romans over honden zie liggen en nieuwsgierig oppak.

Zo vond ik in de bibliotheek de Sunday Times Bestseller ‘Hond vermist’ (lost dog) van Kate Spicer. Het boek ging over een journaliste van middelbare leeftijd (eerste herkenningspunt) die een hond adopteert (2e herkenningspunt)  en die hond verandert haar leven (3e herkenningspunt). De hond raakt vermist. Gelukkig was dat geen herkenningspunt alhoewel we wel een paar keer meemaakten dat de hond uit de auto sprong voor we hem aan de riem konden doen.
Wat er verder op de voorkant van het boek stond was dat de hond van de stad een gemeenschap maakte. Toen wist ik: dit boekje is toch echt voor mij geschreven.

De afgelopen week heb ik het gelezen en het was een feest van herkenning. En meer kan ik er natuurlijk nu niet over zeggen want dan verklap ik de inhoud. Dus iedereen die van honden houdt, of overweegt om er eentje aan te schaffen, lees het boek. En voor iedereen die zich vertwijfeld afvraagt:” hoe kan ik een gemeenschap opbouwen?” Dit boek haalt je uit je comfortzone en zal  je op nieuwe ideeën  brengen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.