Jij mag alles zijn!

De komende tijd ben ik veel  aan het schrijven, maken en ontwerpen. Ik schrijf een nieuwe voorstelling, ik maak opzetten voor een paar nieuwe podcasts en ik ontwerp een spel. Tussendoor en ‘s avonds lees ik dan heel graag. Een paar weken geleden gaf een vriendin mij het boekje ‘Jij mag alles zijn’ van Griet Op de Beeck mee om te lezen. Ik twijfelde; was bang dat het over kinderen ging die getuigen zijn van ernstig geweld of misbruik. Maar dat was helemaal niet zo. Het boek gaat over een meisje van negen,  Lexi, over haar fantasie en haar levenskracht.  Misschien dat je nu al genoeg info hebt om het boek te gaan lezen? Voor wie nog iets meer wil weten voordat hij beslist om het ook te lezen;  het boek gaat zeker over nare situaties. Of beter gezegd, over menselijke situaties. Over dingen die nou eenmaal gebeuren in een mensenleven. En over hoe de negenjarige Lexi en de mensen om haar heen met deze situaties omgaan. Het boek is een ode aan de verbeeldingskracht en moed van de negenjarige Lexi. Alle lijstjes die ze maakt,  plus de illustraties in het boek versterken de sfeer. Een ontroerend boek dat ik met een tevreden zucht sloot.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.