Portfolio

Opleidingen
Post – HBO –  supervisie & coaching (CHE)
Post – HBO – integraal management (HvU)
Post – HBO – lerarenopleiding beroepsonderwijs (HvA)
HBO-IW
Regie-opleiding

Werkervaring
Ik heb drie jaar in de hulpverlening gewerkt als groepsleidster met moelijk opvoedbare jongeren en met slechtziende kinderen. Daarna ben ik bij Switch Onderwijsprojecten (YFC) www.switchweb.nl aangenomen als specialist vorming en drama en heb ik het jeugdtheaterteam Switch ontwikkeld en opgestart. Ik heb ook enkele jaren als teamleider gewerkt binnen deze afdeling. Na een aantal jaar ben ik les gaan geven bij een ROC in de trajectbegeleiding. Op hetzelfde moment ben ik ook lessen gaan verzorgen binnen het HBO en nu werk ik al enkele jaren als opleidingsdocent drama en groepsdynamica op de Christelijke Hogeschool Ede.

Naast mijn werk in dienstverband ben ik enkele jaren geleden Vennoot geworden in het bedrijf ViaDia training&coaching. Binnen dit bedrijf heb ik trainingen weggezet op het gebied van weerbaarheid, heb ik lessen en werkvormen  ontwikkeld en enkele coachingstrajecten voltooid. Sinds januari 2007 ben ik overgestapt naar de eenmanszaak Feniks zodat ik mij beter kan specialiseren in wat ik voel en zie als mijn roeping. Het internetplatform Broedgebied heeft alles met deze roeping te maken.

Enkele concrete projecten:
Op het gebied van theater:
– Voor Switch heb ik zo’n 25 voorstellingen gemaakt en geschreven.
– In mijn vrije tijd heb ik voor zo’n 10 verschillende amateurprojecten voorstellingen gemaakt en geregisseerd.
– Als artistiek leider van theatergroep ‘het ei’ heb ik samen met de groep zes voorstellingen kunnen ontwikkelen tussen 2006 en 2013.
– In 2007-2008 heb ik een intervisie-groep voor drama-docenten opgezet.
– sinds 2013 werk ik ook als trainingsacteur.

Op het gebied van supervisie & coaching:Op het gebied van welzijn en onderwijs:
– ik geef lessen in trainingsacteren, improvisatie, groepsdynamica en creativiteit
– Ik heb als dramacoach meegewerkt aan de documentaire ‘mijn loverboy’ en aan een cd-rom voor een boekje over de ‘Roos van Leary’
– In 2007 heb ik de leiderschapstraining ‘Kopstukken’ ontwikkeld ism Entochproducties. (www.entochproducties.nl)
– het dagboekje ‘Labyrint’, mijn eerste meditatie-boekje gebaseerd op het Nederlandse Labyrint, van origine een engels zingevingsproject dat ik heb ontwikkeld voor YFC en het NBG.
– In 2009 heb ik samen met een integraal redactie-team, interim het inhoudelijk deel van de Flevo-festival-programmering bedacht en tot stand gebracht.
– de laatste jaren 2012-2015 heb ik mij steeds meer gespecialiseerd in het losmaken en aanwakkeren van creativiteit in mensen.
– in November 2015 heb ik het boek ‘de verhalenkathedraal’ geschreven, sindsdien verzorg ik workshops en programma’s rondom storytelling.

Kennis en kunde:
Er zijn verschillende gebieden waarin ik mensen van dienst kan zijn. Voor trainingen en professionele ontwikkelingstrajecten kan ik mensen van dienst zijn op het gebied van creativiteit, groepsdynamica (bijv. teambuilding , weerbaarheid, omgaan met pesten, leiderschap) en persoonlijke professionele ontwikkeling.  Ook op het gebied van regie en presentatie-technieken kan ik ondersteunen. Creativiteit aanwakkeren in teams en organisaties doe ik graag en de laatste maanden verdiep ik mij in het werken met (levens)verhalen.

Graag ga ik in gesprek met u naar aanleiding van een concrete vraag.