Exposities afgelopen seizoen

Het is vakantie en lijstjes tijd. Hierbij mijn lijstje met bezochte exposities seizoen  2019/2020. Ik vind bijna alle  exposities boeiend, maar sommigen sprongen er voor mij uit. Op volgorde van waardering:

Zandverhalen – Elburg

1. Congo Tales – de Fundatie
2. Paperart 2019 – Coda
3. Sistaaz – Centraal Museum
4. Willem v Genk – Hermitage
5.  Monster Chetwynnnd – de Pont
6. Louise Bourgeois- Voorlinden
7. Présence – Gronings Museum
8. Zandverhalen – Elburg
8. allemaal Wonderen. – Catharijne Convent
9. Eros – Centraal Museum
10.  Europa – Fundatie
11. Lumen – Schokland
12 Mendini – Gronings museum
13. Borg en Verduin – Cultura
14. Niet met zoveel woorden – Kröller Müller

En zelf heb ik ook nog twee keer geëxposeerd; in November en December in  Kunstuitleen Emmeloord en in Maart in Cultura Ede. Vanaf half september hangt de foto expositie ‘Bijzonder gewoon’ in Kampen in de stadskazerne (zie agenda).

De tentoonstelling de Congo Tales, was een verassing. Ik had er niets over gelezen. Maar het hele project vond ik zo leuk! Wetenschap, kunst en levensbeschouwing kwam op boeiende wijze bij elkaar. Een tikkie theatraal, daardoor waarschijnlijk mijn favoriet dit jaar.  Zo blij met mijn museum jaarkaart.  Ik ben benieuwd welke mooie dingen ik het komende jaar weer ga zien. Wat was jouw favoriete tentoonstelling?

 

 

 

 

 

2 reacties op “Exposities afgelopen seizoen”

  1. Ellen Joosse schreef:

    Een tentoonstelling die veel indruk op mij maakte én me aan jou deed denken is Diasporalia van Koen Teys, te zien in het Drents Museum in Assen. Bij het zien van de slaapplekken van vluchtelingen ga je als kijker meteen een beeld vormen van de persoon die erachter zou kunnen zitten. Omdat het sterk prikkelt en actueel is denk ik dat het jou zal aanspreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.