Rondjes lopen.

Op 22 April organiseert de school een sponsorloop. Doel van deze sponsorloop is om zoveel mogelijk geld in te zamelen tegen de ziekte ALS

Zo begon de brief die ik uit de tas van de regenboogprins viste.

– “Weet je wat dit is?” zei ik.

– “Nee?”

– “Je mag mensen gaan vragen of ze jou willen sponsoren.”

– “Wat is dat?”

Een lang gesprek over alle elementen van de sponsorloop volgde. Een sponsorloop is namelijk niet zo maar iets. Het is een CONCEPT! En concepten uitleggen aan een kind dat concepten best moeilijk te begrijpen vindt, is een uitdaging.

Want je moet geld verzamelen, je moet snappen waarom je eigenlijk een rondje gaat lopen, je moet begrijpen dat je zelf geen ALS hebt en dat je ook zelf niet voor de mensen met ALS hoeft te zorgen als je nog kind bent en je moet ook nog begrijpen dat de juf dan het geld aan de mensen gaat geven die ervoor proberen te zorgen dat de ziekte beter bestreden kan worden. Duss… Zo’n 15 minuten na mijn eerste enthousiaste roep over de sponsorloop, meende de regenboogprins het ook te begrijpen en samen gingen we mensen bedenken die konden sponsoren.

Na het avondeten werd de telefoon gepakt en gingen we aan de slag. Een paar minuten later hadden we de eerste sponsoren binnen. Omdat ik in mijn enthousiasme als eerste sponsor 5 euro had opgeschreven op de lijst, vroeg de prins aan iedereen 5 euro.. Dat stukje concept is nog niet helemaal duidelijk denk ik. En de regenprins loopt na ieder telefoongesprek een rondje door de kamer.. Ehm…

Eén reactie op “Rondjes lopen.”

  1. Paulien schreef:

    Die regenboogprins, en de wereld van concepten, je kunt er straks vast een boek over schrijven. Je hebt het zó mooi verwoord overigens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.