Storytelling en de dramadriehoek.


Voor de post HBO supervisie & coaching  van de Christelijke Hogeschool Ede gaf ik gisteren een studiedag over storytelling. Mijn collega Ben Vissee vroeg mij vorig jaar voor het eerst, en dit jaar hebben we een middag samen doorgebracht om te kijken of we onze kennis konden bundelen. Ben is een expert in de Transactionele Analyse. Ik weet veel van storytelling en hoe je als supervisor met verhalen kan werken.

We vonden een superleuke link door de dramadriehoek (aanklager, redder en slachtoffer) en de winnaarsdriehoek (protectie, permissie,  potentie) aan een bestaand en later ook aan eigen verhalen te koppelen.

Vandaag was een dag dat ik ruimte voelde om te spelen, om open te zijn en om mogelijkheden te zien. Ja, er kwam steeds meer ruimte. Het was inspirerend. (Feedback van studente die de dag volgde)

De studiedag was verbindend en bracht nieuwe inzichten. Samen met Ben zag ik hoe de vormen als vanzelf uitnodigden om persoonlijke en professionele betrokkenheid te analyseren, hoe ze veiligheid en structuur boden en hoe ze de weg wezen naar verbinding. . In de ‘narratieve ruimte’ die soms ontstond waren mensen gefocust en geconcentreerd. Het was zowel voor de studenten als voor mij een dag vol inspiratie. Zelfs mijn boek ‘De Verhalenkathedraal’ kwam nog langs en een aantal bestellingen.  Het is inmiddels al zeven jaar geleden dat ik het boek schreef. Ik heb nog twee doosjes met boeken. (Je kunt het boek dus nog bestellen via de site, klik op verhalenkathedraal). Het was weer een mooi en bijzonder verhalenfeest gisteren.

 

 

2 reacties op “Storytelling en de dramadriehoek.”

  1. Bea schreef:

    Dit is goed te lezen! Ik werk wel met de drama driehoek en de winnaars driehoek, maar deze koppeling aan een eigen verhaal is een mooie ingang.
    Ik kom mijn licht een keer opsteken bij je, Charissa!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.