40 dagen duister (dag 28: meisjes)

Ik groeide op in een meisjesgezin. Ik hield van meisjesdingen en maakte af en toe een zijsprong naar meer androgyne avonturen. Het bouwen van hutten, het cowboy’tje en indiaantje spelen en het lopen van speurtochten met allerlei opdrachten vond ik ook leuk.

Toen ik volwassen was werd ik geconfronteerd met wat er ook met meisjes kon gebeuren. Meisjjes konden seksueel misbruikt worden door hun opa’s, vaders of broers. Meisjes konden klein gehouden worden. meisjes konden gedwongen worden met iemand te trouwen. Meisjes konden uitgelachen worden omdat ze van jongensdingen hielden. Ik leerde vooroordelen kennen over wat meisjes en vrouwen wel en niet konden.  Ik word er tot aan de dag van vandaag mee geconfronteerd: de dingen die meisjes aangedaan en aangerekend worden op grond van hun sekse. Het is oneerlijk.

Free the girls

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.