40 dagen: Eenvoudig leven met zuster Leonie.

Photo by Sarah Dorweiler on Unsplash

Photo by Sarah Dorweiler on Unsplash

Vroeger hielp mijn goede vriendin Marjolein regelmatig bij de zusters van Augustinessen in Amsterdam. Ze hielp mee met het koken en serveren van maaltijden. Ik vond het altijd magisch klinken als ze erover vertelde. Zag in mijn fantasie de stevig in hun schoenen staande zusters in plat Amsterdams in gesprek met allerlei stadsnomaden. Mijn vriendin ernaast, ook in het plat Amsterdams en samen grappen makend en zorg bieden aan wie dat nodig had. Daarna heb ik lang niet meer aan de zusters gedacht, alleen als ik oude zustertjes bij ‘meisjesstad’ (opvanghuis voor vrouwen en jonge kinderen) zag lopen, dacht ik aan ze en bewonderde ze om wat ze deden.

Op zoek naar mensen die willen leven in liefde en verbondenheid kwam ik een interview tegen met zuster Leonie van klooster Casella en las waardoor de zusters van augustinessen geïnspireerd zijn. Zuster Leonie zegt:

”Augustinus wordt vaak afgebeeld met een hart in zijn handen. Hij deed niet zo ingewikkeld, hoewel hij heel geleerd was. Hij zei: ‘Leef eenvoudig, bemin en doe dan maar wat je wilt. Zijn trefwoorden zijn vriendschap, ontmoeting en gastvrijheid.’ Voor mij is vooral vriendschap heel belangrijk, het hele leven samen beleven. Eenvoudig leven is: doen wat ik denk dat op dit moment van mij gevraagd wordt. En daar rust in vinden. Niet altijd groter, beter en mooier willen, maar je bewust zijn van hoe goed je het hebt. Daar wordt een mens gelukkig van. Eenvoudig leven is ook dat je niet ten koste van een ander leeft, dat je je bewust bent van hoe de mensen om je heen leven. Soms is het nodig die keuze voor een eenvoudig leven bewust te blijven maken. Dat is levenskunst!” (Uit een artikel geschreven door Jeanet van der Linden]

Ik vond het mooi om te lezen, ook lezen?

http://www.casella.nl/wp-content/uploads/2014/09/eenmodernenon.pdf

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.