Poop!

IMG_3026

 

Via de pleegzorgorganisatie de Rading ontvingen we vier goedkope kaartjes voor de dierentuin in Amersfoort. Dat is natuurlijk een superleuke kans, dus regenboogprins en vriend, geliefde wederhelft en ik trotseerden op een dag de regen en bekeken allerlei soorten parkieten, een olifantenjong, karpers, steurs, luiaarden, leeuwen en  pissebedden. Wel wat matig misschien qua aantal maar de dierentuin is zo opgebouwd dat er regelmatig wat te spelen en te klauteren is en dat werd door de kinderen ook volop toegepast zodat de dieren er enigszins bij inschoten.  Als laatste mochten de kinderen in het parktreintje.

Ik zwaaide ze na en draaide me toen blij om om naar het bonobo-mannetje achter het glas te kijken. Eindelijk even tijd om naar een dier te kijken dat ik leuk vond! Bewonderend keek ik naar de aap over wie ik altijd zulke fantastische verhalen hoorde. De bonobo’s, verwant met chimpansee en mens. Die net als de mens voor hun plezier seks kunnen hebben en waar de wijfjes dominant zijn. Ik keek nu naar een mannetje. Vredig zat hij daar achter het glas en ik keek samen met een jongen en zijn moeder, die ondertussen ook aangeschoven waren vol verrukking naar die verre verwant. Ook de moeder en haar zoon bespraken hoe bijzonder bonobo’s zijn en hoe mooi, en staarden naar het dier dat vlak voor ons achter de ruit zat.

En toen gebeurde het: Even stokte onze adem.. de hand van de bonobo verdween onder zijn billen en ving een bergje poep op. ‘Misschien wil ie niet knoeien’ dacht ik nog waarna ik de aap de hand naar zijn mond zag brengen en er een klein beetje van at. De jongen, zijn moeder en ik staarden vol afgrijzen door het raam naar onze verre verwant. Daarna keken  we elkaar aan en alsof het zo afgesproken was, verdwenen we alledrie in een paar seconden. Ik keek nog 1x om. Ik weet zeker dat de bonobo naar me knipoogde terwijl hij nogmaals een hapje van het bergje uit zijn hand nam.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.