Het motormysterie.

Om de twee weken gaan mijn lief, de Regenboogprins en ik op zondagochtend voor de drukte begint naar Hoog Catharijne in Utrecht. Als het regent gaan we met de auto en parkeren we in een parkeergarage onder het winkelcentrum. We doen dat nu ongeveer een half jaar en tijdens dat halve jaar parkeren we standaard naast een overdekte motor, een BMW C1.

De motor is overdekt met stof en inmiddels hebben vele parkeerders in dat stof een boodschap achtergelaten.
Zo weet ik dat er iemand veel van Kees houdt, en dat iemand vindt dat de motor gratis af te halen is.  Maar wat ik niet weet is van wie die motor is, en waarom die motor daar al zo lang staat. Iedere keer als onze auto stilstaat naast het bestofte ding vraag ik mij dat af. Misschien heeft de eigenaar hem daar geparkeerd, is gaan winkelen, kreeg een hartaanval en overleed op weg naar het ziekenhuis. Of de eigenaar had net zijn of haar partner in de steek gelaten en is in een trein gestapt naar zonniger oorden om niet meer terug te komen.  Of de Corona-uitbraak zorgde ervoor dat een Expat zo snel mogelijk op de trein stapte naar Schiphol om zich weer te verenigen met familie in het land van herkomst. Misschien is het ding wel door iemand gestolen en daar in de parkeergarage neergezet terwijl de dief wacht tot de eigenaar het vergeten is. Het kan natuurlijk ook dat iemand gewoon van de parkeergarage eigenaar het privilege heeft gekregen om zijn motor daar gedurende de wintermaanden gratis te parkeren. Dat zou misschien de meest logische verklaring zijn, maar die is wel saai.
Tot nog toe blijft het een mysterie. Ik vrees dat ik er nooit achter kom hoe het nou zit, maar het blijft een leuke test voor mijn fantasie om dingen te bedenken waardoor het komt dat deze motor daar al zo lang staat.
Ken jij ook zo’n verhaal? Of heb je nog een fantasierijke ingeving over deze motor? Ik hoor het graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.