Waar ik van hou.

‘Kom hier dat ik U kus’ van Griet op de Beeck las ik. De hoofdpersoon in haar boek vertelt op een gegeven moment waar zij zoal niet van houdt. Dat inspireerde mij. In de vorige blog staat mijn eigen lijstje met dingen waar ik niet van hou. Een paar hoofdstukken later zijn de dingen waar zij wel van houdt aan de beurt. Hier volgt dan ook mijn lijstje met dingen waar ik van hou.


Laat ik beginnen met te zeggen dat ik van mensen hou. Van mijn lief, pleegkinderen, familie, vrienden en ook op hun kinderen ben ik verkikkerd. Ik denk dat mensen wel de grootste plaats innemen. Als het gaat om alle andere zaken hou ik van Tony Chocolonely chocola, van boeken en films over verrassende en creatieve mensen, van het Greenbeltfestival en van Engeland in het algemeen. Ik hou van paradoxen en van een contradictio intermino, van cello en viool en Bach en Mozart, en als Kyteman het nummer ‘sorry’ op zijn trompet speelt ben ik verslingerd aan muzikant en trompet. De stem van Huub van der Lubbe en de passie en gulzigheid van Wende Snijders geven mij kippenvel en ik hou ook zo van de humor van Marjon Moed.  Ik hou van spontane initiatieven alhoewel ik er zelden aan mee kan doen, maar dat wil niet zeggen dat ik er niet van hou. Ik hou van wat speels is; dieren, kinderen, theater. Ik hou ervan om erover na te denken waarom iets is zoals het is en daar dan een verhaal bij te verzinnen dat logisch klinkt. Soms vertel ik die verhalen in mijn enthousiasme aan een welwillende luisteraar die vervolgens met een prachtige, maar niet kloppende verklaring weer naar huis gaat.  Ik hou ook van reizen en steden bezoeken. Ik hou van lege fabriekshallen die veranderd zijn in kunstmanifestaties, tot muurschilderingen, tot de accordeonspelende oost-Europese straatmuzikant. Ik hou van lezen, leren, trainen en motiveren. Ik hou van wat of wie net iets anders is. Net niet normaal,  dat vind ik boeiend. Ik hou verder van Tapas, van dansen, van de radio, van Nathy mijn Braziliaanse Zumba- lerares, van de serie Elementary. En van samen met de regenboogprins naar ‘Boes’ kijken, op avontuur gaan of de oneindige wandeling met hem lopen in de bosspeeltuin. Ik hou van schrijven, theater maken en theater kijken. Ik hou van nadenken over het leven. Ik verwonder me graag over de schoonheid van de aarde en de ruimte waar de aarde zich in bevindt. Ik hou van geloven. Geloven, hopen en liefhebben. Dat zijn zoal wat dingen waar ik van hou.

Eén reactie op “Waar ik van hou.”

  1. Ettie Moed schreef:

    Ik word hier blij van, Charissa! Om meer dan 1 reden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.