Waar ik zoal niet van hou

In het boek ‘kom hier dat ik u kus’ van Griet op de Beeck schrijft zij waar de hoofdpersonage Mona allemaal niet van houdt. Dat inspireerde mij.  Er zijn ook best wat dingen waar ik niet van hou. Ik houd bijvoorbeeld niet van aanhoudende regen. Een bui kan ik goed aan, maar regen die uren achter elkaar doorgaat vind ik heel erg. Ik hou er ook niet van als mensen vlak achter mij wandelen of fietsen. Pas als ik zogenaamd iets aan mijn fiets of schoen heb gedaan en degene die achter mij was gepasseerd is, ga ik weer ontspannen verder. Ik hou niet van kleine ruimtes. Ik hou er niet van als mensen onverschillig zijn. Ik heb er een hekel aan als ouders hun baby uren laten krijsen  op de camping onder het mom van ‘leren om te slapen’. Ik hou er ook niet van als degene die voor mij naar de publiek wc is geweest net heeft gepoept. Het stinkt en als ik na een minuut mijn plasje heb gepleegd en de deur open houd voor de volgende, kijkt die mij aan vol verwijt omdat die denkt dat ik die weerzinwekkende geur achter heb gelaten. Ik hou er niet van dat restaurantjes en koffietentjes in kleine dorpjes op maandag en dinsdag gesloten zijn, juist als ik daar die dag langs wandel. Ik ben er deze vakantie achter gekomen dat ik ook niet zo hou van de verrassings snoepjes waarbij je zuur of zoet kan treffen. Zuur snoep hou ik niet van. Zeker niet van zure matten. Ik hou er ook niet van als mensen een door mij uitgedacht plan totaal anders willen. Ik hou niet van huishoudelijke klussen, en ook niet van een stinkend huis. Sommige dingen werken elkaar dus wat tegen helaas. Ik hou niet van de muziek van Fratsen.

Het leuke van het opschrijven van de dingen waar ik niet van hou, is dat ik nu veel zin heb om de dingen op te gaan schrijven waar ik wel van hou.

Eén reactie op “Waar ik zoal niet van hou”

  1. Janine schreef:

    Oh, ik herken dat heel erg van mensen die vlak achter je lopen of fietsen! Houd ik ook helemaal niet van en ik verzin dan inderdaad ook vaak iets zodat ze mij inhalen haha. Ik ben benieuwd naar je blog met dingen waar je wel van houdt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.