De regenboogprins over bang zijn.

‘ik vind het niet spannend’

‘Ik ben niet bang’

‘Nee, ik vind het niet eng. Ik wil gewoon niet’

Dagelijks wapent de regenboogprins zich tegen zijn angsten. In principe zijn alle nieuwe dingen voor hem eng, moeilijk, spannend en beangstigend. En tegelijk wil hij niet bang zijn, maar stoer en sterk. Vanaf het begin dat wij hem kennen doen wij ‘dappere dingen’ met hem.

‘Je wilt niet fietsen, maar we gaan het wel doen, want als je het kan ben je trots op jezelf’

‘Je durft niet in het water, maar we gaan het wel doen, want als je je weer herinnert dat je met je zwemvleugels aan kan drijven, ben je niet meer bang’

We breken door de barrière heen en gaan met een soms mopperend, som krijsend jongetje een grens verleggen terwijl we hem bemoedigen, aanmoedigen en de hemel inprijzen voor elke stap die hij maakt en we onszelf soms als een stel drillsergeants voelen.

afgelopen week zat ik met hem in de bioscoop naar ‘de kleine prins’ te kijken. Het meisje dat de hoofdrol speelt klimt voor het eerst van haar leven in een boom. Op een gegeven moment durft ze niet verder. Ze glijdt uit, schrikt en blijft even steken. Haar oude buurman grijpt haar hand en moedigt haar aan een plek te zoeken waardoor ze verder kan.

Plotseling pakt de regenboogprins mijn arm. Hij kijkt mij aan en lacht. ‘Ze kan het leren he?’  zegt hij. ‘Dan is ze niet meer bang.’

Dank regenboogprins voor deze bemoediging. We zullen je blijven helpen, uitdagen en ons niets aantrekken van je angsten.

Eén reactie op “De regenboogprins over bang zijn.”

  1. Jolijne schreef:

    Mooi!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.